Saturday, February 26, 2011

Sami Yusuf - I'm Your Hope (Unofficial Video)



Sami Yusuf - I'm your hope (Unofficial Video)

New song from him. I accidently came across his channel in youtube most probably last year. And sincerely i like his song alot.

p/s: Al-mua'lim, song from Sami Yusof i shared it in my FB. Do like it too...

Friday, February 25, 2011

the SAME story...

Every saturday, kerja aku berlambak... Kerja di rumah pulak. So semua kena buat ini ari sebab esok kakak sekolah. Dari kul 7 tadi tak diam lagi.. ni pun rest sat sebab lapor giler.. baru nak breakfast. sib baik si kecik dah zzzzzzzzzzzz... ada masa 2 jam ni kena settle macam2 benda.. sebelum si kecik ni bangun.

p/s: but life at home is peaceful enough than there even how havoc i could be in time

Thursday, February 24, 2011

A DOG'S LIFE....



HACHIKO MONOGATARI

A true story about a dog that is so brave to continue life withone his master.. and how remarkable his loyalty to him...

Tetiba teringat cerita ni sebab baru arini tau ada version Mat Saleh lakonan Richard Gere( betapa buta movie nyer aku lately this 2-3 years ni)

I'd seen this movie a a while ago.. this story is so sad. Donno how to describe it cuma yang boleh aku cakap, aku tak boleh tgk sampai abis... just half way and then i can't continued till the end. Bukan tak boleh faham, or bersengkang mata tahan ngantuk ke apa.. cuma aku tak leh tahan air mata ni meleleh. Nampak blur jer dah skrin monitor aku nih.


Tapi its a good story.. and it is true story. That story really happened! And here is some information about Hachiko, the most loyal dog i've heard so far till this date.

Hachikō
From Wikipedia, the free encyclopedia
Hachikō (ハチ公?, November 10, 1923–March 8, 1935), known in Japanese as chūken Hachikō (忠犬ハチ公?, "faithful dog Hachikō" ('hachi' meaning 'eight', a number referring to the dog's birth order in the litter, and 'kō,' meaning prince or duke)), was an Akita dog born on a farm near the city of Ōdate, Akita Prefecture,[1] remembered for his remarkable loyalty to his owner, even many years after his owner's death.



Hachikō
Species
Dog

Breed
Akita Inu

Sex Male

Born November 10, 1923
near the city of Ōdate, Akita Prefecture

Died March 8, 1935 (aged 11)
Shibuya, Tokyo

Resting place National Science Museum of Japan in Ueno, Tokyo.
Nation from Japan
Known for waiting for the return of his deceased owner
Owner Hidesaburō Ueno

Appearance
golden brown with cream color on upper face

Saturday, February 19, 2011

You're Beautiful

You're Beautiful

My life is brilliant.

My life is brilliant.
My love is pure.
I saw an angel.
Of that I'm sure.
She smiled at me on the subway.
She was with another man.
But I won't lose no sleep on that,
'Cause I've got a plan.

You're beautiful. You're beautiful.
You're beautiful, it's true.
I saw your face in a crowded place,
And I don't know what to do,
'Cause I'll never be with you.

Yeah, she caught my eye,
As we walked on by.
She could see from my face that I was,
Flying high,

And I don't think that I'll see her again,
But we shared a moment that will last till the end.

You're beautiful. You're beautiful.
You're beautiful, it's true.
I saw your face in a crowded place,
And I don't know what to do,
'Cause I'll never be with you.

You're beautiful. You're beautiful.
You're beautiful, it's true.
There must be an angel with a smile on her face,
When she thought up that I should be with you.
But it's time to face the truth,
I will never be with you.

Tetiba teringat lagu ni. Y??? Well, it's sometimes hard to say to others. So better keep it to myself.

p/s: Being is beautiful at birth.. only time can made them be a monster

Friday, February 18, 2011

HAPPY

I'M GOING TO BE HAPPY THIS WEEK... wah...wah, tulis huruf besar lagi..

Sebab apa...jeng..jeng.. Tunggu....

p/s: waiting impatiently
Oh yeah, I´ll tell you something
I think you´ll understand
When I say that something
I wanna hold your hand

Oh, please, say to me
You´ll let me be your man
and please, say to me
You´ll let me hold your hand
Now let me hold your hand
I wanna hold your hand

And when I touch you i feel happy, inside
It´s such a feeling
That my love
I can't hide

p/s: feel to be love tonight

Wednesday, February 16, 2011

Abang sayang....

Received this flower from my hubby...ada wording tapi it is just for me...hehe.


Thank you so much... it is lovely....

p/s: Ingatkan tak ingat....

Monday, February 14, 2011

MAULIDUR RASUL


Maulidur Rasul
Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas

Maulidur Rasul (dalam bahasa Arab bermaksud kelahiran Rasul) adalah hari bersejarah keputeraan Nabi Muhammad. Hari ini jatuh pada hari ke-12 bulan Rabiul Awal sempena kelahiran Nabi yang jatuh pada pada Isnin ( Dari hadith riwayat Muslim, 8/25 ) 12 Rabiul Awal Tahun Gajah bersamaan dengan 23 April 571. Baginda adalah nabi terakhir yang diutus oleh Allah Subhanahu Wataala. Tapak kelahiran baginda pula kini mempunyai satu bangunan kecil yang dikenali sebagai Maulid Nabi.
SEMPENA SAMBUTAN MAULIDUR RASUL, SAYA INGIN MENGAJAK RAKAN-RAKAN MUSLIM SEMUA, LUANGKAN SEDIKIT MASA UNTUK MENGUCAPKAN SELAWAT KE ATAS NABI JUNJUNGAN MULIA KITA. RASULLAH SAW.




Sunday, February 13, 2011

SANGGUP KAH ANDA?

IBU TUMPANG LAHIRKAN CUCU


CHICAGO, Amerika Syarikat - Seorang wanita berusia 61 tahun, Kristine Casey yang menjadi ibu tumpang untuk anak perempuannya berjaya melahirkan seorang cucu lelaki, lapor sebuah akhbar semalam.

Kristine melahirkan anak untuk anak perempuannya itu menerusi pembedahan di sebuah hospital di sini pada Rabu lalu.

Dia bersetuju menjadi ibu tumpang selepas anak perempuannya yang kini berumur 35 tahun tidak dapat melahirkan anak selepas dia mengalami keguguran.

Menurut Dr. Susan Gerber, pembedahan untuk mengeluarkan bayi tersebut tidak rumit.

Kelahiran bayi itu disambut dengan gembira oleh semua anggota keluarga termasuk Kristine. - Agensi


== Just want to share news i read on the net... sanggup ke beranak lagi di usia lebih 61? honestly, i dont have the guts. Maybe 3 is just enough for me (for now ler). In future tak tau lagi.

p/s: have to respect u.. a mother always sacrifice everything and do anything for sake of her children.

Saturday, February 12, 2011

Ku cuba BUNUH engkau

Tetiba teringat satu sajak yang aku pernah baca waktu zaman sekolah dulu. Sajak ini aku ingat sebab aku pernah baca untuk review tentang bahasa dia waktu tu. Yang paling aku ingat 1st rangkapnya... Hayati la sajak ni. Boleh dikatakan one of my fave

Ni aku cari dalam internet tetiba tersinggah ke blog rezzawashere so aku copy and paste jer

Ku Cuba Bunuh Engkau

Kucuba bunuh engkau
tapi engkau tidak mati
kucuba bunuh diriku
tapi aku masih hidup

Ku cuba bunuh engkau
kerana engkau adalah kesedihan
kerana engkau mengenangkan perpisahan
kerana engkau isteriku

Kucuba bunuh engkau
engkau tidak mati
kerana engkau adalah sejarah
sejarah tidak mati

Ku cuba bunuh diriku
aku masih hidup
kucuba bunuh kesedihan
kesedihan menghitam segala-galanya

Engkau adalah sejarahku, dik
seperti sejarah manusia lainnya
sejarah adalah kenangan dan pengalaman
sejarah menyorot kesilapan dan kebenaran

Perpisahan kita kerana sengketa
setiap manusia dengan sengketanya sendiri
sengketa tidak dapat dielakkan
kegagalannya perpisahan

Perpisahan kita penyayat kalbu
kerana kasih sedang membunga
lalu patah tangkainya
oleh ribut ganas bernama nasib

Aku dapat merasakan hangatnya air matamu
aku dapat merasakan hangatnya air mataku
bagaikan tiada bertemu kembali
bagaikan entah ke mana...

Ya duka itu di mana-mana
duka kita kerana perpisahan
duka Vietnam kerana peperangan
duka Palestin kerana penindasan

Sia-sia kucuba bunuh engkau
kerana engkau tidak mati
kerana engkau adalah sejarah
sejarah tidak mati


Nukilan Nahmar Jamil, Perlis 30 Sept 1970
(Dewan Sastera, Mac 1970)


p/s: If anything or anyone can be erased... my life would be easier and wonderful!

Siannya...

Semalam pergi rumah kawan, dia cerita bumbung rumah dia bocor sebab hujan lebat hari sebelum tu... Kesian dia. Habis barang2 niaga dia basah. Dah la barang2 niaga dia banyak kat situ. Mesti tension jer! Dulu aku pun pernah niaga kecik2 so aku tau la betapa sakit atinya bila barang kita terjejas...Macam2 la dugaan Allah.

p/s: Sabarnya...

Friday, February 11, 2011

BACK IN PINK!

Hopefully everything will be alright.. semua sihat dan akan sentiasa sihat. After going thru sometimes, i really appreciated my own health.

THANK YOU ALLAH, ALHAMDULILLAH... hope everything will stayed as it is.

So, i come back with PINK.. my doter fave color.

p/s: badan sudah sihat, bila hati ini mau sihat?

Tuesday, February 8, 2011

SAKIT!!!!

Dah lama tak sakit nih.. time audit ni la jugak nak sakit pun. Semalam muntah2, diarrhea.. penatnya badan. sakit badan lak tuh...

Petang pergi klinik, dapat ubat muntah, cirit, tahan sakit, demam, antibiotik, angin & ORS. Banyaknya nak telan.. doctor ni faham tak, aku tak larat nak makan ni. tambah lak nak telan ubat2 besar tuh... Doctor ckp low blood pressure.. sebab tu pening dan muntah2. mungkin salah makan sekali sebab tu angin dan cirit. badan lak sakit2 sebab demam....

Kesimpulannya.. aku nak rehat nih!

Sunday, February 6, 2011

I'M BACK

Finally i'm back to Sungai Petani. Letihnya badan. That's all i could says for now. Tak larat la.. nak cuti lagi... Bila fikir esok kena keja.. lagi la hati ni meronta2 nak cuti.. ponteng boleh tak?...hehehe
Bertambah penat bila fikir esok nak mengadap muka2 yang boleh men'tension'kan orang! Hazabbbb...
Tapi this holiday is good... release tension walaupun penat. Ke sana.. Ke mari.. dengan anak2 dan hb (of coz ler) memang meletihkan badan. balik ni pun badan sakit2. Even so.. i'm satisfied sebab i met almost all my beloved. Best.. Best.

p.s..... esok jer tak best

Thursday, February 3, 2011

CHINESE NEW YEAR!


HAPPY CNY... to all my dear chinese friends. Dan kepada semua rakyat Malaysia juga.

Yang bestnya CNY ni, sebab

- aku selalu cuti lama.. kadang2 rasanya lama dari cuti Raya posa...
- aku boleh jalan2 bawak anak2 bercuti
- aku boleh jumpa adik beradik aku sambil bercuti
- aku boleh balik KL
- aku boleh pergi shopping

Tapi yang tak bestnya... bila balik rumah, baju bertimbun nak basuh. Uhuksss.....


p.s: I'm coming home... alasan cuti pun going back to hometown.

Tuesday, February 1, 2011

Kemas.. 5S

Aku sedang berkemas. Maklumla nak balik kampung. Lamanya tak balik. Kalau balik pun setakat satu rumah jer sempat pergi... yang lain jumpa dlm facebook jer la jawabnya.

Penat jugak berkemas nak balik. Banyak jugak nak angkut.. dah berlima ni lagi banyak la barang yang nak susun. Yang bencinya.. dalam rumah pun makin susah nak kemas. Kemas sini, semak situ.. Kemas situ.. semak pulak sini. Adusss.. bila mau abis kerja ni??

Tapi sekarnag yg penting kemas beg nak balik kampung. Esok boleh angkat beg dan jalannnn....


p.s: Here i come... on ur mark, get set...1...2...3.. GO!!!!!!!!!!

Mozzarella Cheese!!!!!!!!!!!! cissss.....


Aiiii.... mengeluh jer la labu!. Ni cerita pasai aku dgn mozzarella. Bagi yang tak pernah tengok soft mozzarella cheese tu, aku paste gambo.

Cheese is heaven...hehe. Aku mmg peminat cheese. Dari dulu lagi aku cukup suka cheese walaupun mak aku tak pernah sumbat pun resepi guna cheese dari kecik. mana aku belajar makan cheese pun aku tak tau. Tapi sejak aku rasa cheese.. memang aku suka.

Mozzarella is one of the cheese fave aku la. Last month, 4 of my friends went to Langkawi and bought buffalo mozzarella cheese for me. Wow.. i never taste it so mmg i'm looking forward to have a taste.

2 minggu dlm peti ais barulah ada chance nak buat something with it. Prepare ler aku ni dengan resepi yang tak tau la apa rasa. Janji sedap di tekak aku. Planned nak buat mozzarella bread with sauce filling. Ala2 pizza + donut. Okey ke tu??? Ntah la tapi bila masuk lak cheese tu..perghhhh... Konon2 ler, walaupun waktu tu tak buat lagi.

Biasala kena buat sos dulu with mincemeat and mushroom. But then keluarkan cheese tu dari peti ais.. waka waka ehh..ehhh... pahit nak mampus! macam mana ni. Haaaa.. tension betui la. penat dah ni... tetiba resepi aku tak jadi. Meluat!


p.s: Next time... tak mau buat dah. Beli jer pizza with extra cheese