Saturday, July 23, 2011

100 Posts

Macam tak percaya jer even dengan masa yang kekurangan begini.. sampai jugak la ke 100 posts (100 posts ). Orang lain dah beratus-ratus post walaupun mula lambat dari aku tapi aku ni ada jer halangannya masa nak menulis.

Mungkin la ada orang yang kata aku tak pandai bahagikan masa. Semua tu cuma alasan. Luangkan masa 10 minit pun boleh update blog masing2... ye la mungkin juga aku yang malas. Tapi priority tetap keja and family. Masa yang terluang jer boleh penuhkan dengan blogging. Dan kebanyakkan masa aku terisi dengan aktiviti dengan anak2.

Nway, Congrat to myself.

So biarlah orang nak kata apa... Janji aku tetap bahagia dengan cara aku. "Inilah caraku"..teringat lak lagu NICO zaman muda remaja dulu.


ehsan google images.

Tuesday, July 19, 2011

BW

ehsan google images

Ni saja yang mampu aku buat sejak dua menjak ni... Kesihatan masih tak boleh meneruskan idea yang merewang-rewang dalam kepala ni. Tangan2 dan sendi2 jari ni tak menyenangkan untuk menaip lama. So blogwalking jer la... Akan kutinggalkan jejak di blog2 kengkawan... tu jer la yang mau ku katakan.

Friday, July 8, 2011

Green Day - 21 Guns (Video)




21 Guns lyrics


Songwriters: Armstrong, Billie Joe; Bowie, David; Pritchard, Michael; Wright, Frank E., Iii;

Do you know what's worth fighting for?
When it's not worth dying for?
Does it take your breath away
And you feel yourself suffocating?

Does the pain weigh out the pride?
And you look for a place to hide?
Did someone break your heart inside?
You're in ruins

One, 21 guns
Lay down your arms, give up the fight
One, 21 guns
Throw up your arms into the sky, you and I

When you're at the end of the road
And you lost all sense of control
And your thoughts have taken their toll
When your mind breaks the spirit of your soul

Your faith walks on broken glass
And the hangover doesn't pass
Nothing's ever built to last
You're in ruins

One, 21 guns
Lay down your arms, give up the fight
One, 21 guns
Throw up your arms into the sky, you and I

Did you try to live on your own
When you burned down the house and home?
Did you stand too close to the fire

Like a liar looking for forgiveness from a stone?
When it's time to live and let die
And you can't get another try
Something inside this heart has died
You're in ruins

One, 21 guns
Lay down your arms, give up the fight
One, 21 guns
Throw up your arms into the sky

One, 21 guns
Lay down your arms, give up the fight
One, 21 guns
Throw up your arms into the sky, you and I

[ From: http://www.elyrics.net/read/g/green-day-lyrics/21-guns-lyrics.html ]


p/s: To Shima , we are in ruins. I give up the fight. Just wanna to leave it all and let them be in-charge. Do what you must and what is mustn't... give back to them to think.

Tuesday, July 5, 2011

STRESS NYA HIDUP KERJA



Awat la mood masih tak berapa elok. STRESSSSSSSSSSSSSS.

Dengan aircond yang sejuk semacam di opis ni semakin hari semakin nak demam jer rasanya. Baru ganti 2 minggu tapi rosak lak nak adjust temperature. 16 Celcius?????????????????  Sejuk sangat la. Sapa la order aircond rosak kat opis ni.

Tak kisah ler.. demam2 pun keja kena buat. Kat rumah semakin sibuk sebab se kecik semakim lasak. Panjat sana sini.. abang tak leh harap lagi. Makin adik panjat, makin dia pun lompat (suka bukan main adik dah boleh memanjat cam dia) Kakak lak balik sekolah petang, nak siapkan pergi ngaji pulak. Lepas ngaji kena lak siapkan kerja sekolah yang kekadang berlambak-lambak. PENAT. Rutin hidup makin pantas. Aku sendiri pun kena cepat bergerak.

Kat opis pun sama. Dengan kebizian dan kekalutan untuk preparation audit dan filing. Dengan masalah2 orang2 yang semakin lama semakin tak comply dengan GMP. Dengan masalah orang2 baru yang mempersoalkan SOP. Pening nya kepala. Makin demam pulak setiap kali sampai opis. Tapi keja tetap keja. Keja kena buat. Kalau tak buat, kita yang salah. Itu amanah yang sepatutnya kita pegang sebab kita yang terima untuk kerja tu. Tanggungjawab yang kita ambil bila kita terima offer kerja ni. Susah ke tak kena buat jugak.  Tapi nak ke opis pagi2, aduhai....malasnya. Nak melaram, idak ler... pakai jer baju yang ada... melaram cuma bila keluar dengan suami..hehehe (ye ler tuh.... kekadang dengan dia pun pakai jer apa yang sempat)

Tetiba teringat lagu Sudirman lak.. Punch card.

Sudirman - Punch Card Lirik

Dulu biasa lewat tapi kini kena cepat
Bangun mesti awal tak ‘da masa nak berkhayal
Masuk bilik mandi, capai tuala, berus gigi
Siram serba ringkas semua kerja mesti pantas

Pakai apa saja yang tercapai oleh tangan

Di hadapan cermin jangan lagi nak berangan
Bersolek ala kadar asal kemas boleh saja
Bukan nak melaram kita cuma nak bekerja
Punch Card, o cepat X 4

Di jalanraya ramai orang berpusu-pusu

Ingin ke pejabat ikut tepat pada waktu
Makan tengah hari bila saja sampai waktu
Selesai bekerja kita pulang empat suku
Punch Card, o cepat X 4

 (CNP from blog : http://salmiahehehe.blogspot.com/2010/06/sudirman-punch-card.html

p/s: Memang sebijik cam keadaan aku sekarang ni..hehe. Pandai ler arwah sudirman ni buat lagu yang memang kena dengan kehidupan masyarakat sekeliling. Dan aku masih Stress

Friday, July 1, 2011

PENDING MOOD

Ada banyak nak cerita dan nak update tapi mood masih tak berapa ok. Dengan demam yang on off ni, mood nak menulis pun kurang. Tambah lak akhir bulan yang havoc macam ke hapa jer... tension tak sudah akhirnya.

So semua masih pending... tunggu mood ok dan ada masa dok lama sket depan pc. Cakap pasai pc pun, pc pun lembap semacam jer. Mungkin virus melanda jugak ke pc ni... kena scan jugak pc ni.


JANGAN BAYAR BIL ASTRO

Kabinet tidak luluskan permohonan Astro naikkan tarif perkhidmatan

bharian.com.my 1-7-2011

2011/07/01

KUALA LUMPUR: Kabinet hari ini membuat keputusan untuk tidak membenarkan stesen televisyen berbayar Astro menaikkan tarif perkhidmatan mereka selagi tidak mendapat kebenaran daripada Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM), kata Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Seri Dr Rais Yatim.

Beliau berkata, isu tarif itu dibincangkan dalam mesyuarat Kabinet hari ini dan Kabinet berpendapat Astro tidak sewajarnya menaikkan apa pun tarif berkaitan perkhidmatan mereka pada waktu ini. "Saya bersetuju untuk SKMM tidak membenarkan kenaikan sebarang tarif Astro kecuali ianya diluluskan oleh SKMM, dan mengikut kadar yang berpatutan, serta mengikut lunas undang-undang," katanya kepada pemberita selepas mempengerusikan mesyuarat pasca-Kabinet di Angkasapuri di sini, hari ini. - BERNAMA
 
 
++++ GOOD NEWS+++ SO BULAN NI JANGAN BAYAR ASTRO