Thursday, October 20, 2011

TGIF!



Pejam celik.. pejam celik, dah Jumaat dah. Cepatnya masa berlalu. Seronok melalui hari Jumaat sebab esok lusa, kita cuti. Best ler dapat dok rumah walaupun keja di rumah lagi banyak dari di opis ni!

Dalam seronok2 tu ada gak la yang tak seronok nyaa... Pagi2 dah kepala berdenyut2.. Audit tak abis lagi.. tapi audit tak berapa kisah.. cuma ada jer la malaun2 di opis ni yang buat aku geram.

Semalam dah bising dah.. bertekak dah dengan seorang manusia ni. Nak suruh aku buat kerja, ok. Aku pun faham. Tapi masalahnya dia yang tak buat kerja dia. Kerja dia punya la takut nak bagitau.. macam ler aku heran sangat! Even kerja dia dengan duit sekali pun,. ada ke aku heran. Tak heran la dengan duit company riban-riban..Duit aku, aku heran ler.

Ada ke patut, barang nak sampai next week, arini bagitau nak import permit. Hang ingat import permit photocopy kat kedai photostat ke? Dah la tu.. satu documents pun tak ada. Macam mana nak proceed application??? Next week nak bagi docs, next week nak apply, next week gak nak approval. Gila kerja dengan orang gila ni!!!!!!

Bila cakap, MUNGKIN tak boleh dapat. Dia lak naik angin kat aku! Siap cakap aku pi opis tidoq!!!!!!!!!
Ayoo, ingat hang sorang boleh naik angin. Hang tak sedar ke dengan sapa hang cakap! Dengan AKU, yang satu company tau dah hangin aku camner! Sekali kena tengking, sedih bukan main ler... sampai hantar email cc semua orang. Ingat aku tak boleh reply email yang hang cc kat semua orang tu ke? Silap banyak ler hang cc kat bos hang sekali.

Malas ler nak cerita kejadian seterusnya. Hakikatnya, ada orang diam bukan sebab takut! Orang mungkin diam sebab dia tak mau bising2... Bising2 nanti bos korang tau yang korang tak buat kerja. Bila bos tau, hangpa jugak yang kena. Rahsia sangat ler sebab nak nama kot... bila benda yang diorder sampai bos korang puji melambung ker?Kerja yang sepatutnya korang buat pun nak dapat nama ker? I don't understand! then tetiba...And don't blame it on me. I'm just doing my work too...hahaha

p/s: terkezut kot bos dengar sora aku tinggi, even aku tau auditors ada di bilik sebelah

2 comments:

norh said...

oit, bila masa kejadian ni? awat tak tau ni?

Erani Zuhran Mohd Nor said...

semalam la.. waktu tu shima dok berseronok dengan auditor kot..hehehe.