Wednesday, April 17, 2013

Disiplin dan produktiviti

Semakin gila berada di sini... sesak, semput dengan perangai orang yang pelbagai yang juga hanya mengundang masalah:

Tingkatkan tahap disiplin dan produktiviti kerja….

Atasi pelbagai jenis dan gelagat pekerja bermasalah dalam organisasi anda melalui strategi dan teknik yang berkesan dan praktikal.
 
Terjumpa iklan training ni dalam internet...(dah lepas tarikh pun)  tapi from my point of view, HR di company ni harus pergi ke training2 begini. Or patutnya, bos saja yang attend. Alasan, bos pun patut tingkatkan disiplin dan produktiviti kerja!
 
For myself: Disiplin maybe out la kot (hahahaha). Lambat sampai sudah tentu... nak buat macam mana semakin hilang motivasi jer keja sini. Nak balik pun cepat jer..
 
Tapi dari segi produktiviti..... terpaksa angkat bakul (walaupun bakul tak berapa besar...hehe). Keja aku on time. Aku pun harap dapat fulfill semua target supaya balik rumah, aku boleh lupa hal kerja dan concentrate hal family. Alhamdulillah.

No comments: