Posts

Hari Raya Aidil Adha 2014 yang lalu

Image
Hari Raya Aidil Adha 2014 yang lalu...
Cerita lapuk dah kalau blogger lain. Bukan malas, tapi asyik tertunda saja masa yang ada. Macam ada banyak kerja yang nak dibuat sampai kerja update blog ini dilupakan seketika.
Sudah 2 tahun, mak mertua buat korban di rumahnya. Dengar cerita memang syok la tapi bila buat sendiri, agak penat jugak la seisi rumah. Namun, yang penting semua orang 'happy'.
Yang paling 'happy' mestilah budak berdua ni. Farees dan Irfan memang menunggu nak tengok 'sembelih' lembu daripada awal lagi. Sehari sebelum pun dah 'round' taman tengok lembu-lembu yang dikorbankan tu diikat. Siap pi pegang lagi. Mujur la tak mengamuk lembu tu. 
Untuk proses sembelihan kali ini pun dibuat di tempat lain. Barulah bahagian-bahagian korban itu dibawa ke rumah untuk dilapah dan dibahagi. Alhamdulillah, semuanya berjalan lancar dan gotong-royong melapah daging juga dibuat dengan cepat.

The Best Aloe for the Best Products - Forever Living

Image
Aloe Barbadensis Miller. It’s a mouthful, but it’s a name worth knowing. 

There are around 400 species of aloe plants. They are all succulents found in arid regions throughout the world. They’re each beneficial in their own ways, but there is only one species that has been recognized for millenia for its magically soothing abilities—Aloe Barbadensis Miller. 

Records of this plant exist on Sumerian clay tablets from as early as 2200 BC. Aloe’s cosmetic and medical benefits were prized the by ancient civilizations of Egypt, China, Greece, Rome, India, and Arabia. Just like these ancient civilizations, Forever Living reveres aloe for its soothing, nurturing properties. 

We rely on the most valuable, most exclusive aloe vera to enhance our health and beauty products. We own all the aloe plantations used to make our products, so we can guarantee the purity and potency of all our products. 

Our aloe vera products were the first to be awarded The International Aloe Science Council’s Seal of Appr…

TEMPAT-TEMPAT YANG MUSTAJAB UNTUK BERDOA DI MASJIDIL HARAM

ASTAGHFIRULLAH, lamanya entri ini tersimpan dalam draft. Baca blog ustaz saad ni masa nak pergi umrah dulu., kelam kelibut cam ner ntah, sampai sekarang terbengkalai pulak di draft. Satu perkara yang rugi jika tidak di'share'.
Satu mesej yang amat berguna bagi yang mahu menunaikan umrah atau haji. Bagi yang menunaikan haji, mungkin kurang kemampuan tu sebab terlalu umat manusia di sana. Jadi bila termampu tu, elok la dilakukan.Bagi yang ingin menunaikan umrah, lebih baik la cuba untuk pergi ke tempat2 yang disebut. Cari masa dan peluang untuk kita berdoa seperti disaran. Walaupun doa itu didengar walau di mana jua kita berada tapi rasanya tak salah jika usaha sikit untuk melaksanakannya. Saya juga tak mampu membuat semuanya tapi yang mana boleh, saya telahpun mencuba. Alhamdulillah, puas hati dengan usaha sendiri.

Bacaan lanjut boleh ke Panduan Umrah

Antara tempat-tempat yang mustajab untuk berdoa di Masjidil Haram ialah:

1. Di Multazam iaitu suatu kawasan antara Hajar Aswad de…