Posts

Showing posts from October, 2011

Happy Birthday Yang ke...

HAPPY BIRTHDAY TO ME..

hehe... Tetiba lak terasa nak ucap sendiri. Sendiri pun tak berapa ingat sebenarnya. Teringat esok Deepavali lebih sebab cuti. Sehari pun tapi sebab cuti, terasa seronok jer.
Tapi malam tadi, Abah cakap nak belanja esok. Tanya abang dengan kakak nak makan apa. Tapi budak2 kan, dua2 pilih jawapan yang sama... Nak beli kek!. Tengok jer la macam mana kek aku dapat tahun ini lak.

Azam apa bila umur meningkat ni?

+ Nak pergi umrah
+ Nak tambah saving (untuk masa depan anak2 jugak)
+ Doa la anak2 eczema aku sihat

BW

Image
JUST ADA MASA NAK BW JER ARINI... MOOD NAK UPDATE TAK ADA... UHUKS

TGIF!

Image
Pejam celik.. pejam celik, dah Jumaat dah. Cepatnya masa berlalu. Seronok melalui hari Jumaat sebab esok lusa, kita cuti. Best ler dapat dok rumah walaupun keja di rumah lagi banyak dari di opis ni!

Dalam seronok2 tu ada gak la yang tak seronok nyaa... Pagi2 dah kepala berdenyut2.. Audit tak abis lagi.. tapi audit tak berapa kisah.. cuma ada jer la malaun2 di opis ni yang buat aku geram.

Semalam dah bising dah.. bertekak dah dengan seorang manusia ni. Nak suruh aku buat kerja, ok. Aku pun faham. Tapi masalahnya dia yang tak buat kerja dia. Kerja dia punya la takut nak bagitau.. macam ler aku heran sangat! Even kerja dia dengan duit sekali pun,. ada ke aku heran. Tak heran la dengan duit company riban-riban..Duit aku, aku heran ler.

Ada ke patut, barang nak sampai next week, arini bagitau nak import permit. Hang ingat import permit photocopy kat kedai photostat ke? Dah la tu.. satu documents pun tak ada. Macam mana nak proceed application??? Next week nak bagi docs, next week nak appl…

mmmmm....hukss...hukss

Hidung dah berair, mata dah berpinar, telinga dah berdengung, tekak dah mula sakit... pipi pun dah panas.. badan dah tak larat... seram sejuk jer rasanya...kepala dah berpusing..uhuk...hhukkk..hisss...hisss.... adusss... jangan la demam!

Wordless

Image

AUDIT...KEZUTAN...

Image
AUDIT!!!!!!!!!! 
Satu benda yang menakutkan kalau kat tempat kerja aku.. semua orang start keluh resah bila dengar jer orang nak datang audit...

Yang mengejutkan auditors akan datang pada hari rabu... cukup2 sehari jer QA/QC Sr. Manager berangkat menunaikan Haji. Pandai betui depa pilih time... nak bertuah sungguh la Sr. Manager dapat lari dari auditors tahun ini.

Aku??? Cuak ke? mmm... cuak ler kalau nak mintak documents dari department aku.. dah la banyak kerja pending sebab tak cukup doc. Kekadang macma benci nak buat kerja sebab kerja yang diplan nak siap.. tak siap sebab pending dari orang lain. sehari sibuk macam ngan apa tapi last2 satu pun tak abis. Dapat doc, tetiba check pun salah... return balik... then tak tau bila nak siap satu2 kerja. Seminggu dua baru leh tutup satu chapter kerja. Tu yang makin lama, makin menimbun kerja atas meja.

Plan untuk audit ni... Redah jer! Nak tension pun tak guna. Point mesti ada... cuma nak tau criteria apa jer.. Major? Minor? Critical? Terpu…

HARI INI...

Hari ini lapang sikit hari aku tapi blog ni masih tak terupdate... sebab apa la hari lapang aku... aku tak ada idea nak start menulis. Kepala masih bengang dengan semua kejadian yang menimpa.. tapi pada aku itu semua dugaan. Kena hadapi dengan tabah.

Ada banyak benda nak diceritakan. Tapi satu pun tak jadi...bila start menulis, ada jer benda yang mengganggu. Ada lagi sotong yang masih di atas dapur,,, jadi stop dulu entry kali ini... beri tumpuan pada masakan lunch aku dulu. Fatin pun dah bersiap nak ke sekolah... Katanya, arini dia exam... jadi GOOD LUCK, dear. Buat baik-baik semua kertas periksa.

Gambare, Nur Fatin Zuhairah.

WW

Image

WW

Image

IT'S MONDAY...

Image
MORNING, Everybody...

"What do u mean morning? It's monday!!!!!!!!!!!"

Hope that I'm still on bed - dreaming, Hope that I'm still at home relaxing - dreaming, Hope that I'm watching tv instead this boring work - dreaming.

I'm still dreaming. It is another boring MONDAY.

KEMBALI...

Hari tu si norh seriastana tanya bila nak update blog (lihat sini)... Jawapannya, kalau boleh setiap hari tapi keadaan tak membolehkan. Mood dan tenaga tidak membolehkan untuk berblogging. Nak tunggu masa mungkin masa tak akan tunggu kita...

Hakikatnya, terlalu banyak kerja menimbun di opis. Bila balik, rasa macam nak tenggelam timbul settlekan anak2 yang sekarang ni ada masalah kesihatan pulak... Jadi mood tu hilang... tepat jam 10.30pm... tenaga tak larat dah nak buat apa. Otak pun tepu.

Pagi pun berebut dengan persiapan budak2 ni termasuk persiapan kerja mamanya sekali.

Jadi, norh seriastana, tunggu nak settle down dengan kerja2 peninggalan Si Z tu, sebelum boleh blogging semula... terlalu banyak info nak kena masuk dalam kepala ni... Jadi takut hard drive kong... jadi kebanyakkan masa berblogging dan berblogwalking dulu, kita terpaksa guna untuk istirehat... sebelum HD ni masuk klinik untuk jangka masa panjang sebab terkena virus yang tak dikehendaki...hehehe

p/s: Sabar jer laa