Posts

Showing posts from July, 2011

100 Posts

Image
Macam tak percaya jer even dengan masa yang kekurangan begini.. sampai jugak la ke 100 posts (100 posts ). Orang lain dah beratus-ratus post walaupun mula lambat dari aku tapi aku ni ada jer halangannya masa nak menulis.

Mungkin la ada orang yang kata aku tak pandai bahagikan masa. Semua tu cuma alasan. Luangkan masa 10 minit pun boleh update blog masing2... ye la mungkin juga aku yang malas. Tapi priority tetap keja and family. Masa yang terluang jer boleh penuhkan dengan blogging. Dan kebanyakkan masa aku terisi dengan aktiviti dengan anak2.

Nway, Congrat to myself.

So biarlah orang nak kata apa... Janji aku tetap bahagia dengan cara aku. "Inilah caraku"..teringat lak lagu NICO zaman muda remaja dulu.


BW

Image
Ni saja yang mampu aku buat sejak dua menjak ni... Kesihatan masih tak boleh meneruskan idea yang merewang-rewang dalam kepala ni. Tangan2 dan sendi2 jari ni tak menyenangkan untuk menaip lama. So blogwalking jer la... Akan kutinggalkan jejak di blog2 kengkawan... tu jer la yang mau ku katakan.

Green Day - 21 Guns (Video)

Image
21 Guns lyrics


Songwriters: Armstrong, Billie Joe; Bowie, David; Pritchard, Michael; Wright, Frank E., Iii;

Do you know what's worth fighting for?
When it's not worth dying for?
Does it take your breath away
And you feel yourself suffocating?

Does the pain weigh out the pride?
And you look for a place to hide?
Did someone break your heart inside?
You're in ruins

One, 21 guns
Lay down your arms, give up the fight
One, 21 guns
Throw up your arms into the sky, you and I

When you're at the end of the road
And you lost all sense of control
And your thoughts have taken their toll
When your mind breaks the spirit of your soul

Your faith walks on broken glass
And the hangover doesn't pass
Nothing's ever built to last
You're in ruins

One, 21 guns
Lay down your arms, give up the fight
One, 21 guns
Throw up your arms into the sky, you and I

Did you try to live on your own
When you burned down the house and home?
Did you stand too close to the fire

Like a liar looking …

STRESS NYA HIDUP KERJA

Image
Awat la mood masih tak berapa elok. STRESSSSSSSSSSSSSS.

Dengan aircond yang sejuk semacam di opis ni semakin hari semakin nak demam jer rasanya. Baru ganti 2 minggu tapi rosak lak nak adjust temperature. 16 Celcius?????????????????  Sejuk sangat la. Sapa la order aircond rosak kat opis ni.

Tak kisah ler.. demam2 pun keja kena buat. Kat rumah semakin sibuk sebab se kecik semakim lasak. Panjat sana sini.. abang tak leh harap lagi. Makin adik panjat, makin dia pun lompat (suka bukan main adik dah boleh memanjat cam dia) Kakak lak balik sekolah petang, nak siapkan pergi ngaji pulak. Lepas ngaji kena lak siapkan kerja sekolah yang kekadang berlambak-lambak. PENAT. Rutin hidup makin pantas. Aku sendiri pun kena cepat bergerak.

Kat opis pun sama. Dengan kebizian dan kekalutan untuk preparation audit dan filing. Dengan masalah2 orang2 yang semakin lama semakin tak comply dengan GMP. Dengan masalah orang2 baru yang mempersoalkan SOP. Pening nya kepala. Makin demam pulak setiap kali sampai op…

PENDING MOOD

Image
Ada banyak nak cerita dan nak update tapi mood masih tak berapa ok. Dengan demam yang on off ni, mood nak menulis pun kurang. Tambah lak akhir bulan yang havoc macam ke hapa jer... tension tak sudah akhirnya.

So semua masih pending... tunggu mood ok dan ada masa dok lama sket depan pc. Cakap pasai pc pun, pc pun lembap semacam jer. Mungkin virus melanda jugak ke pc ni... kena scan jugak pc ni.


JANGAN BAYAR BIL ASTRO

Kabinet tidak luluskan permohonan Astro naikkan tarif perkhidmatan

bharian.com.my 1-7-2011

2011/07/01

KUALA LUMPUR: Kabinet hari ini membuat keputusan untuk tidak membenarkan stesen televisyen berbayar Astro menaikkan tarif perkhidmatan mereka selagi tidak mendapat kebenaran daripada Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM), kata Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Seri Dr Rais Yatim.

Beliau berkata, isu tarif itu dibincangkan dalam mesyuarat Kabinet hari ini dan Kabinet berpendapat Astro tidak sewajarnya menaikkan apa pun tarif berkaitan perkhidmatan mereka pada waktu ini. "Saya bersetuju untuk SKMM tidak membenarkan kenaikan sebarang tarif Astro kecuali ianya diluluskan oleh SKMM, dan mengikut kadar yang berpatutan, serta mengikut lunas undang-undang," katanya kepada pemberita selepas mempengerusikan mesyuarat pasca-Kabinet di Angkasapuri di sini, hari ini. - BERNAMA


++++ GOOD NEWS+++ SO BULAN NI JANGAN BAYAR ASTRO