Tuesday, December 24, 2013

THE WORLD OF BREAD

THE WORLD OF BREAD

Perlu catat ni, tarikh 15hb December 2013, 9 am- 6 pm

Once in the lifetime.. kena juga pergi kelas membaking ni. Pernah buat..pernah,,... pernah baking..of course, pernah jadi...yes... pernah tak jadi...lagi le selalu. Hahaha...sebab tu la terkinja-kinja nak gi kelas...tambah excited sebab ada Chef Azuan Kamarudin.. dan yang lagi seronok sebab jumpa kengkawan cyber yang tak pernah bersua muka. 

Seronok...seronok...seronok... (walaupun hb tak seronok kena jaga anak dari kul 9 pagi - 7 petang..hehe, sorry ler, sekali sekala ler...qada masa kena tinggal dia main badminton tu...okeis ler tuh)

Apa yang best bila kita attend class:
  • kongsi ilmu, walaupun banyak ilmu kita leh dapat daripada internet sekarang tapi bila di dalam kelas tu lain rasanya sebab kita boleh tanya sendiri semua benda yang kita nak tau..immediately dapat jawapan. 
  • practical, teori sure kita boleh membaca jer tapi bila dpat buat secara live, baru la tahu kenapa ada masa yang tak jadi tu terjadi.
  • there is no stupid question - so faham2 la chef...jangan bengang yer dengan soalan2 seperti budak tadika. Tapi chef ni memang sporting...dia layan jer semua student dia hari tu, cool jer walaupun kekadang cam perangai budak tadika...hahaha
  • jumpa kawan baru. Walaupun mula-mula masuk pintu kelas, tak dak sapa yang dikenali...sembang2 dalam FB tapi semua tak pernah tengok muka... hari tu baru jumpa. Gelak sakan, masa daftar baru ler..haaa...kak XXXX ke?? Ni Era yer..hehehe. Tu ler...lenkali jangan malu sgt letak gambar diri sendiri...akhirnya org kenal gambar roti ler, kucing ler, anak2 ler,,, empunya diri --- mmmmm

10 jenis bun in one day.... i'm so happy
Geng 15 dengan chef ; tagline sampai termimpi -mimpi


Belakang wa Mamazieza, Ratu roti....waaaaa....unbelievable laa

Note: Ini semua gambar cilok daripada FB geng 15 hari tu..Mintak halal yooo...

p/s: satu lagi kenangan meroti - water roux tetiba jadi water rock...dah namanya dok kedah laa hahahaha

No comments: