Munajat Selamatkan Islam - Mesir

 
Sebelum ini, IKRAM telah menghantar memo juga

KUALA LUMPUR 15 Ogos - 102 badan bukan kerajaan (NGO) antaranya Pertubuhan Ikram Malaysia (Ikram), Angkatan Belia Islam Malaysia (ABIM) Dan Aqsa Syarif menghantar memorandum bantahan kepada Kedutaan Mesir di Jalan Ru, Ampang di sini hari ini.
http://live.utusan.com.my/Event/Laporan_Langsung_Utusan_Online_2013Sama-sama kita doakan keselamatan saudara seislam kita di sana... Semoga ALLAH melindungi umat Islam. Seperti doa munajat rakyat mesir di dataran Rabi’ah al-Adawiyyah, Kaherah pada 27 Ramadhan lalu: (petikan penuh boleh dihayati di ikram doa-munajat )

"Ya Allah, jadilah Engkau untuk kami, jangan jadi ke atas kami. Tolonglah kami, jangan tolong ke atas kami, jadikanlah kekalahan menimpa orang yang zalim ke atas kami. Rancanglah untuk kami, jangan rancang ke atas kami. Selamatkan kami, jangan serahkan kami. Kecewakan mereka, jangan kecewakan kami. Pertahankan kami, jangan serahkan kami. Jangan jadikan kami berputus asa dari rahmat-Mu. Rahmatilah kami dengan rahmat dari sisi-Mu supaya kami tidak mengharap apa-apa rahmat dari selain-Mu."

"Ya Allah, kami hanya serahkan kepada-Mu perampas kuasa yang telah menumpahkan darah kami, membunuh saudara dan saudari kami dan menjadikan negeri kami sempit ke atas kami. Kami serahkan kepada-Mu pengkhianat yang memungkiri janji. Lakukan terhadap mereka apa yang telah Engkau lakukan terhadap kaum 'Aad dan Tsamud. Kami serahkan kepada-Mu penjahat yang membunuh orang yang sedang rukuk dan sujud. Kami serahkan kepada-Mu orang yang menghalalkan darah orang yang tidak berdosa, yang berhimpun secara aman. Ya Allah, turunkan ke atas mereka balasan-Mu yang tidak boleh dihalang dari menimpa kaum yang berdosa."...

"Ya Allah, peliharalah Mesir dan rakyatnya dengan keberkatan-Mu, perlindungan-Mu, dan mata-Mu yang tak pernah tidur. Jadilah Engkau Pelindung dan Penjaga daripada kejahatan dan tipu daya puak yang jahat dan berdosa. Bantulah rakyat Mesir untuk mengangkat kebenaran, mengembalikan syar'iyyah dan menolong agama."


AMIN....
 

p/s: Sambung munjat untuk selamatkan umat dan akidah islam di negara sendiri

Comments

Popular posts from this blog

SAKIT ITU RAHMAT, DUGAAN ITU NIKMAT

Kejahatan Ibu Bapa Terhadap Anak

Jangan terpedaya dengan produk tiruan @ tidak berdaftar