Yuk Buat Roti...TQ Ros

This n3 is specially dedicated to blogger Ros. TQ for the e-book yang u buat untuk semua ni...dan Tahniah la sebab dah sampai ke angka 1,000,000 access. Congrat dear sis. Baru jer kenal blog dia ni... tapi nice blog.

So sapa yang yang download e-book roti boleh pi sini Ros . Boleh try buat roti sendiri.. asyik beli kedai jer, it is time for D.I.Y. Alah bisa tegal biasa... mula2 mmg rasa susah gak tapi bila dah selalu...mesti tak rasa kepayahan nya nanti... so Yuk kita try buat roti cara Ros..

Nice dan happy sangat dengan orang yang tak kedekut ilmu ni... Alhamdulillah, sebab ilmu ini akan berkembang juga nanti... kita tak rugi apa2 pun kalau share apa yang kita tau dengan semua orang. Sebab tu la, lebih suka melawat blog ke blog ni. Banyak info yang boleh kita gunakan untuk diri dan orang lain nanti...

Kebetulan citer pasai kedekut ilmu.. tetiba teringat makcik sorang ni masa kat kampung ni. Memang dia orang luar kampung dan selalu dapat info lebih dari orang lain. Makcik2 kampung, termasuklah mak aku pun camtu gak.. kalau banding dgn dia memang la macam katak bawah tempurung... tapi yang tak boleh tahan bila ada orang puji ler masakan dia ke fesyen baju dia bagus sket... punyala nak berahsia. Macam2 dolak dalih dia tak mau kasi tau... lebih2 lak resepi. biskut ke/ kuih ke/ lauk-pauk... semuala.. langsung dia tak bagi. Yang tak tahan sebab dia makin ramai orang tanya, makin riak ler ayat2 jawapan dia..Pelbagai alasan dia bagi... tambahlak biskut raya. kalau boleh agaknya dia tak mau bagi sebab dia nak orang dtg rumah dia kot.. tapi sebab dia ni nyombong sangat bila orang tanya resepi kat dia, last2 semua orang tak pi langsung rumah dia... kesian lak. Kesian sebab anak dia tu, member sekolah sekali... Pengajarannya... kalau nak kedekut ilmu, ingatlah kat anak2... nanti dengan anak2 sekali orang boikot!

Comments

Popular posts from this blog

SAKIT ITU RAHMAT, DUGAAN ITU NIKMAT

Kejahatan Ibu Bapa Terhadap Anak

Jangan terpedaya dengan produk tiruan @ tidak berdaftar