AUDIT...KEZUTAN...

AUDIT!!!!!!!!!! 
Satu benda yang menakutkan kalau kat tempat kerja aku.. semua orang start keluh resah bila dengar jer orang nak datang audit...

Yang mengejutkan auditors akan datang pada hari rabu... cukup2 sehari jer QA/QC Sr. Manager berangkat menunaikan Haji. Pandai betui depa pilih time... nak bertuah sungguh la Sr. Manager dapat lari dari auditors tahun ini.

Aku??? Cuak ke? mmm... cuak ler kalau nak mintak documents dari department aku.. dah la banyak kerja pending sebab tak cukup doc. Kekadang macma benci nak buat kerja sebab kerja yang diplan nak siap.. tak siap sebab pending dari orang lain. sehari sibuk macam ngan apa tapi last2 satu pun tak abis. Dapat doc, tetiba check pun salah... return balik... then tak tau bila nak siap satu2 kerja. Seminggu dua baru leh tutup satu chapter kerja. Tu yang makin lama, makin menimbun kerja atas meja.

Plan untuk audit ni... Redah jer! Nak tension pun tak guna. Point mesti ada... cuma nak tau criteria apa jer.. Major? Minor? Critical? Terpulanglah pada kebijaksanaan auditors..(hehehe). Anyway, department aku sebagai host... Apa kebendanya tu? Lain kali datang training on time yer untuk tahu tugas2 yang menunggu anda...

p/s: Sapa la yang kena pulak...

Comments

Popular posts from this blog

SAKIT ITU RAHMAT, DUGAAN ITU NIKMAT

Kejahatan Ibu Bapa Terhadap Anak

Jangan terpedaya dengan produk tiruan @ tidak berdaftar